Pyrite stone mineral rock

De waarde van een steen

De meeste mensen willen graag de betekenis van stenen weten voordat ze er één in huis halen. Want een steen is heel persoonlijk wordt er gezegd. De krachten van stenen zijn dan ook in nevelen gehuld en tot cult status verheven.

Hebben stenen bijvoorbeeld een geneeskrachtige werking?
Stenen kun je ontladen en kun je opladen en sieraden beïnvloeden de werking van een steen.

Er is praktisch voor elk probleem een steen. Welk probleem of gezondheidsklacht je ook hebt, er is altijd wel een steen die je kunt gebruiken, op kunt leggen of op de huid moet dragen, zeggen ze.

Bij aambeien bijvoorbeeld leg je een hematiet twaalf uur in een kan met water. Daarna drink je 3-maal daags van dit water. Dit moet je net zolang volhouden tot de aambeien weg zijn. Als je zenuwachtig bent voor bijvoorbeeld een examen dan houd je pyriet in je hand. Maar het dragen van een ketting van aventurijn, malachiet, turkoois of rhodoniet helpt ook.

Dat je edelstenen gebruikt bij klachten betekend dat je ze ook moet ontladen. Schoon maken of de negatieve energie eruit laten. Je houdt de steen bijvoorbeeld onder stromend water en door de steen in de zon te laten drogen laad je de steen weer op.

Negatieve energie eruit halen door stromend water? Wat is er van waar? Is er een geneeskrachtige werking? Je zou eigenlijk de proef op de som moeten nemen of gewoon roepen dat het onzin is.

Wat is dan de waarde van een steentje?
In mijn huisstijl prijkt ook een steentje en ik heb altijd een mooi glimmend steentje op zak. Tot nu toe heeft het mij geen ongeluk gebracht. Ik heb niet alleen een mooi verhaal over een steentje in de vijver (zie mijn eerste blog artikel) maar ook een steentje om weg te geven. Dat steentje is voor de ontvanger een herinnering om eens reuring in mijn vijver te maken en een kosteloos gesprekje met mij aan te gaan over diens markt, klanten / afnemers en de tools die zijn ingezet om handel te drijven. Wat ik er verder bij vertel is dat wanneer er geen behoefte aan een gratis gesprek is het steentje met verhaal en mijn naam door gegeven kan worden aan iemand die wel baat kan hebben bij een gesprek met mij. Welke werking gaat er uit van dat steentje? Hoe waardevol is het gegeven steentje?

Ik denk dat je zelf bepaald hoe waardevol een steentje voor je kan zijn.
Ik zou zeggen geef of haal eens een steentje!

.

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/20431-geneeskrachtige-edelstenen.html