DelfSail 2016 beeldmerk DelfSail 2016 blauw vlak DelfSail 2016 naammerk DelfSail horizon DelfSail 2016 logo 2

Cliënt:

DelfSail 2016

Case:

De organisatie van het maritieme evenement DelfSail 2016 had een logo ontwerp wedstrijd uitgeschreven. Er waren 473 logo's ingezonden. Uit die 374 ontwerpen werd een selectie gemaakt. Mijn logo is genomineerd en samen met 9 anderen gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden.

Opdracht was; ontwerp een logo met daarin de tekst 'DelfSail 2016' met als thema 'A Festival of Energy'.
Ik heb gekozen voor heden en verleden gespiegeld in de zee. Een klassieke driemaster wordt voortgestuwd door de wind. De weerspiegeling in het water laat niet de driemaster maar een zeilboot zien. Het baken in zee weerspiegeld een windmolen. Daar komen de mogelijkheden van windenergie samen.

Waarom doe je mee met een ontwerp wedstrijd?
Naast het leuke onderwerp is naamsbekendheid de belangrijkste reden om mee te doen. Hoe mooi zou het zijn als mijn logo door de volgende ronde komt. Helaas hebben de vrijwilligers op drie andere logo's gestemd.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de normale procedures even te belichten.
Na het ontvangen van een briefing en het stellen van vragen begint het schetsen van de eerste ideeën. Desgewenst kun je een overleg fase inlassen en de schetsen overleggen maar veelal werk je een paar iets verder uit om die vervolgens te laten zien. Ook voor DelfSail had ik een aantal schetsen gemaakt (zie onderste ontwerp links) . De klant kan in deze fase zijn keuze maken voordat het ontwerp in detail wordt uitgewerkt en de eerste toepassingen worden gepresenteerd.

Service:

  • Grafisch ontwerp