Dick Zuidema website2 Dick Zuidema logo Dick Zuidema Visitekaartje Dick Zuidema EDENI Griekenland

Cliënt:

Dick Zuidema

Case:

Dick Zuidema zoekt het avontuur en vaart zijn zeiljacht, een Swan 47.7, van Nederland naar Griekenland alwaar hij de Middellandse Zee gaat bevaren.
Hij gaat met z'n bijzondere zeiljacht EDENI een zeilcharter opzetten. Daarvoor wilde hij een pagina waar vanuit een re-direct zou komen naar de chartermaatschappij.
Ik heb hem aangeraden iets meer functionaliteit aan zijn pagina te geven door naast een boeking knop een blog, een contactformulier, een fact sheet (PDF) en linken naar Social Media toe te voegen.

WEBSITE
Keep it simple! Een eenvoudige website met slechts een paar klik mogelijkheden en een klein blog maar met maximale netwerk mogelijkheden. Je wilt toch niet uren aan je website besteden, je wilt bezig zijn met je core-business maar geen contact verliezen met je doelgroep.
Helaas zijn de plannen voorlopig in de ijskast beland. Wie weet, wanneer de wind gunstig is.

LOGO
Daarna heb ik het logo van Dick Zuidema ontworpen. Het logo spreekt voor zich. Een kompas windroos is het beeldmerk en de naam Dick Zuidema staat bij de pijl die het zuiden aanwijst.

HUISSTIJL
De elementen, kleurvlakken en beeldtaal, op het visitekaartje zijn dezelfde als op de website. Het blauwe vlak staat symbool voor de zee en doordat het in een lichte helling is geplaatst een beetje in beweging. Dat wordt versterkt doordat de kleurenbalkjes in tegenovergestelde richting hellen.

BEELDMERK
'EDENI' is een walvis soort. Dit type walvis is gestileerd en staat dan ook symbool in het beeldmerk. De enige relatie die het logo van Dick Zuidema heeft met het beeldmerk EDENI is het lettertype. Dit beeldmerk wordt tot nog toe alleen als een soort watermerk gebruikt.

Service:

  • Huisstijl
  • Website

Samenwerking:

Alderlane