Kappa Attica Relatiegeschenk Drankverpakking Kappa Attica Relatiegeschenk kaasverpakking Kappa Attica Mobiel display serie

Cliënt:

Kappa Attica

Case:

Kappa Packaging is een karton producent en levert o.a. aan de verpakkings- en display industrie. Kappa Attica produceert massief karton voor diezelfde industrie maar heeft ook markt in de voeding branche.

Voor Kappa Attica heb ik leuke acties en verpakkingen mogen ontwerpen. Hier kun je gerust spreken over "de krenten in de pap"


Case 1
Briefing: ontwerp een relatiegeschenk verpakking voor Kappa Attica zelf.
In het karton moest een Hooghoudt graan jenever passen. De vraag van Kappa Attica was of de verpakking een niet voor de hand liggend Groninger tintje kon krijgen.
Daarbij dacht ik aan de bekende druksels van H.N. Werkman. In zijn kleur- en vormentaal is deze verpakking ontworpen.
Resultaat was een creatieve en kleurrijke giftbox en een tevreden klant.
Hoe hun klanten het ontvangen hebben heb ik nooit gehoord.Case 2
Briefing: ontwerp een kerstgeschenk verpakking geschikt voor verzending van kaas. Samen met een kaashandel uit Groningen zijn 6 kazen op vorm geselecteerd en in kleurrijke folie verpakt.
Ook hier moest de eigenschappen van het Kappa Attica karton zichtbaar zijn in zowel druk- als vouw eigenschappen.
Kazen, landschappen, muizen en glazen wijn gefotografeerd en vervolgens in Photoshop tot één beeld gemanipuleerd.
Resultaat was een sfeervol en typisch Hollandse giftbox waarin de druk- en vouw mogelijkheden die het karton in zich heeft goed geïllustreerd werden.Case 3
Op de Grafische vakbeurs zou een Heidelberg drukpers (6 druktorens en een vernis unit) ter plekke met Kappa Attica karton een bonte verzamelijk plaatjes drukken. Daarmee sla je twee vliegen in één klap. Mooi drukwerk op mooi karton. Ik heb een set van 5 kartonnen telefoonhouders ontworpen en van een serie afbeeldingen voorzien. Thema: Coloured by Nature.
Resultaat was ook hier dat de door het gekozen ontwerp de druk- en vouw mogelijkheden die het karton in zich heeft maximaal geïllustreerd werden zonder afbreuk te doen aan een subtiel en kleurrijk ontwerp.

Service:

  • Art Direction
  • Grafisch ontwerp
  • Beeldbewerking
  • Print begeleiding

Samenwerking:

Bert Barelds Fotografie
Kaashandel van der Leij
Heidelberg Nederland