WijkWerkZaken_logo Houtbouw Totaal_def_klein 471_zeker-gemak_klein inzicht_logo_2 vandenAkker_Advies Yvonne_Coppens_logo ABC-Resort-Curaçao_wit SpeciTaal_logo VBNO KorrewegRun ABC-Appartementen Oploskoffie Krachtcentrale-Hoogkerk GICOM deVink_logo CO_creativeOperation_2 Jurgens_logo Exposar_FashionShoot_logo VarenmetRob 4Ever ProTeam logo Pixellent logo jbvandergeest_logo_Photography In-werking_logo Dick Zuidema logo DelfSail 2016 beeldmerk Gelegenheidslogo wijkcentrum het Floreshuis The Mystery Club Transition Town Groningen EU RuG Occasion logo B’rooche interiør Philips Philishave jubileum logo Philips Personal aroma Philips kitchen appliances

Cliënt:

Logo-ontwerp

Case:

Het logo voor WijkWerkZaken moest eenvoudig en snel herkenbaar zijn. Niet te ingewikkeld. Omdat WijkWerkZaken uit drie pijlers bestaat, integreren, job-coaching en ondernemerschap, heb ik gekozen voor drie regels en drie kleuren. Gaande het ontwerpproces lag er ook een slogan. De accolade staat voor 'samengevat' en de handgeschreven slogan 'Maak werk van je talent' maakt het persoonlijk.Het logo voor Houtbouw Totaal moest een bever bevatten en de kleur oranje moest prominent aanwezig zijn. Na wat realistische bevers hebben de klant en ik uiteindelijk voor deze versie gekozen. Ik heb ook mee mogen denken met de slogan.De Zeker Gemak shop is een online winkel voor hulpmiddelen om het zo lang mogelijk thuis wonen voor bijvoorbeeld senioren mogelijk te maken.
Ik heb gekozen voor een strakke, sterke uitstraling. Geen felle kleuren maar wel gezocht naar kleuren die een symbolische waarde hebben. Het schildje met het vinkje zijn symbolen die vertrouwen uitstralen en zorgen voor een snelle herkenning.
www.zekergemak.nl


Inzicht in bedrijfsvoering. Interim management en advies voor ondernemers. Na een lange opsomming van activiteiten en diensten, speerpunten, aandachtspunten voor wie ze wat doen en waarom heb ik een samenvatting van het proces gemaakt in de vorm van een 'i' van informatie welke door inzicht een uitroepteken '!' is geworden.


van den Akker Advies; een analytisch en kritisch klant. Bedrijf in Verbeter- & Interim Management met als slogan 'Toegevoegde waarde voor uw Bedrijfsresultaat'. No nonsens en basic. Geen franje maar to-the-point. Voor van den Akker Advies stond dit logo voor zijn filosofie en werkwijze. Ergens bij de eerste schetsen zat nog een beeldmerk maar dat voegde niet iets toe en is in de tweede fase gesneuveld. Na dit logo is een visitekaartje ontworpen. ( zie https://www.jbvandergeest.nl/portfolio/visitekaartjes/ )

Yoga, massage, begeleiding en stemanalyse is de core-business van Yvonne Coppens.
Yvonne had een uitgesproken mening over vorm en kleur. Het uiteindelijke logo is door in duidelijke stappen te ontwerpen tot stand gekomen.Restyle logo ABC appartementen.
Door uitbreiding van het park dekte ABC appartementen de lading niet meer volledig. ABC appartementen zou voortaan ABC Resort Curaçao gaan heten.
Wat is er veranderd in het logo; ABC is een vettere letter geworden. De kleur geel van de A is wat donkerder, De C lijkt meer op een palmboom en deze heeft 1 blad minder. De papegaai vliegt niet alleen de andere kant op maar is ook wat eenvoudiger qua vorm. Het logo is nu een 'landscape' model logo geworden wat beter past op de website.
Ik ben onlangs op het ABC Resort geweest en vind dat dit logo de lading dekt. Speels, Caribisch, kleurrijk en vriendelijk.
Ga het desnoods zelf een keer checken. Is de moeite waard.


De klant wist heel goed wat ze wilde. Strakke letters en iets met bijvoorbeeld een geschreven letter T. Boodschap helder.
De volgende begrippen in de briefing voor het ontwerpen van het VBNO logo waren:
• kort
• heldere kleuren (identiteit Groningen)
• rustig
• passend bij het gebied en de diversiteit aan bedrijven en leden
• een groene regio
Na een competitieve 'proeve van bekwaamheid' mocht ik deze uitdaging aangaan.
Na een succesvolle presentatie voor het bestuur volgde 2 dagen later een presentatie voor de leden.
De reacties uit de zaal en later op social media waren lovend.

De KorrewegRun 2018 spreekt voor zich.
Een initiatief van diverse organisatie's in de Korrewegwijk, Groningen.
Een sponsorloop voor jong en oud.
Van wandelen tot rennen.


De opdracht van ABC Appartementen Curaçao. Ontwerp een logo met een caribische en vakantie uitstraling. Kleurrijk. Dan spreekt het logo zo goed als voor zich. Hoewel de ara niet DE vogel van Curaçao is staat deze vogel wel symbool voor tropische. Laten we eerlijk zijn, in het logo van van der Valk staat een toekan en daar vliegen ook weinig van in Nederland.
Naast een portretversie heb ik ook een landscape versie van het logo gemaakt.


Oploskoffie is een initiatief van de Krachtcentrale Hoogkerk. Bewoners kunnen ideeën en plannen bespreken in een team en eventueel gebruik maken van de kennis en kunde (kracht) uit de Krachtcentrale.
De Krachtcentrale Hoogkerk is een initiatief waarin diverse ondernemers, die sociaal maatschappelijk willen ondernemen, een community vormen in Hoogkerk.Case
GICOM. Groningse ICT Combinatie. Het aanspreekpunt voor de complete kantoor automatisering. Een kluster van bedrijven waaronder Lavant Office Solutions, MarMac Automatisering en Sollie.Comm Telecom diensten. Kennis en ervaring gebundeld. Een sterke combinatie met een krachtig beeldmerk.

Case
de Vink Las- en snijwerken. De Vink had zelf al een schets gemaakt van zijn logo. Aan mij om daar op door te borduren of met een ander idee te komen. Ik heb twee ideeën gelanceerd. Vink als vogel en vink van 'afvinken/goed'. Het is de eerste geworden. Daarna aan de slag met het visualiseren. In een paar schetsen wat richting aangegeven en zo is lettertype, kleur en vorm gekozen.


Case
Creative Operation. Bij Creative Operation ligt de focus op ontwikkeling van ideeën naar producten. "Our mission: Make life easier!"
Menselijk aspect, simpel, sterk, creatief zijn wat kernwoorden. In de website www.creative-operation.com zijn de variatiemogelijkheden van het logo goed zichtbaar.
Het visitekaartje is in de maak.
Case
Jurgens Bedrijfsconsultancy. Koen Jurgens van Jurgens consultancy had een uitgesproken mening over vormentaal en kleurgebruik. Het moest een groeimodel worden. Sterk kleurgebruik en een professioneel maar eenvoudig logo.


Case
Exposar FashionShoot. Een onderneming waar mode centraal staat.
De vraag was om een logo te ontwerpen met een 'fashionable' uitstraling. Naast een logo zijn meerdere uitingen in ontwikkeling. Over het doel van de onderneming later meer.


Case
Varenmetrob.nl zegt het eigenlijk al. Varen met Rob. Of varen met zijn RIB of zeilen. Voor elk wat wils. Gewoon waterplezier.Case
4Ever ProTeam is een Network Marketing organisatie. De roots liggen bij 4Ever in de USA. De wens van 4Ever ProTeam was er een element in voor moest komen dat symbool staan voor (persoonlijke) groei. Daar is de groei curve uit ontstaan. De curve heeft ook weg van een plantje. Voor de kenners van Network Marketing, en met name 4Ever, weten dat dit gebaseerd is op producten gemaakt uit de Aloe Vera plant.Case
Logo ontworpen voor een fotograaf werkt onder de naam Pixellent foto. Dit logo hoeft volgens mij geen uitleg. In de briefing stond 'kleurig, subtiel en design'Case
Johann van der Geest Fotografie. Ik ben op zoek gegaan naar een niet direct voor de hand liggend en vervreemdend logo. Met als thema "There is a story in Everything". Als autonoom fotograaf ben ik op zoek naar krachtige beelden, composities en kleurgebruik.Case
Logo ontwerp voor praktijk voor psychiatrie In~werking. Ik heb gekozen voor een accent op het koppelstreepje. Het koppelstreepje verbindt. Het ene woord met het andere. De één persoon met de andere. Daarnaast is de tekst een schreefloze letter omdat het een zakelijke professionele stijl is waaronder vele disciplines gehangen kunnen worden maar de naam is ook een schreefloze letter omdat het koppelstreepje een schreefletter is en het accent versterkt. Het koppelstreepje is een golfbeweging.


Case
Logo voor Dick Zuidema. Deze stylist gaat het roer omgooien en begint een charterbedrijf in Griekenland. Al zeilend zuidwaarts met zijn jacht de EDENI. Dat is de reden waarom ik een windroos heb gebruikt voor zijn logo. (Toepassingen; zie www.jbvandergeest.nl/portfolio/dick-zuidema-edeni-greece/

Case
DelfSail 2016 beeldmerk. Mijn inzending voor de logo ontwerp wedstrijd. In maart 2013 genomineerd (bij de laatste 10). Eind maart wordt de selectie (top 3) bekend gemaakt. Daarna is er een publiek internet stemronde. De meeste stemmen gaat dan winnen.Case
Logo Open Floreshuis
Speciaal voor de opening van het nieuwe seizoen is een open huis logo ontworpen en toegepast op flyers, posters, Facebook evenement en programma.
Cliënt: Wijkcentrum het Floreshuis


Case
The Mystery Club
Een club zonder doel en zonder plan gaf mij een 'Mystery" briefing. Ik heb voor hun Mystery Club een gelegenheidslogo ontworpen binnen een dag. Dat was de enige voorwaarde. Wat er verder mee gebeurt is voor mij een mystery.Case
Transition Town Groningen
Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken. Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering van onderop! Het logo voor Transition Town Groningen bevat 3 belangrijke elementen. 1] de Martinitoren als wijzer en als herkenbaar stadselement 2] dat de fossiele brandstofwijzer al over de helft is. 3] het blaadje onderaan het logo is het beeldelement welke ook gebruikt word in het logo van TransitionNetwork.org


Case
Occasion
Het Occasion-project is een programma van de Europese Unie welke in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen ondersteuning en internet services aanbied aan de Academische gemeenschap in de Caucasus en Centraal Azië.
Client: Rijksuniversiteit Groningen
Case
B'ROOCHE Interiør
Een briefing met veel vrijheid. Moest stevig staan en goed toepasbaar zijn op huisstijl elementen waaronder labels ruit- en gevelreclame.Case
Dit logo is gemaakt voor het 50 jarig bestaan van het Philishave scheerapparaat.
17 jaar later schaft Philips de naam af. Philips geniet wereldwijd een grote naamsbekendheid en Philishave minder. onder de naam Philips worden de shavers nu verkocht. Dit logo staat verder beschreven op pagina Philips.
Client: PHILIPS

Case
Personal Aroma. Briefing: Maak en logo voor op de koffiezetter en de verpakking. Het moet in het klein nog stevig staan. De naam Personal Aroma kreeg ik aangereikt evenals de uitleg wat dat inhield. Met de bewuste koffiezetter kon je zelf de sterkte bepalen van je koffie. De uitwerking spreekt voor zich.
Client: PHILIPS

Case
KA is de afkorting van Kitchen Appliances. Dit logo was het logo voor alle communicatie betreffende keukenapparaten van Philips. Als je het logo 180 graden draait staat er nog steeds KA alleen dan met een deksel in plaats van een kom.
Client: PHILIPS

Service:

  • Art direction
  • Grafisch ontwerp
  • Illustratie
  • Kleuradvies