Cover_NOGEPA_boek_3 Cover_NOGEPA_boek_4 NOGEPA_boek_p2-3 NOGEPA_boek_p4-5 NOGEPA_boek_p8-9 NOGEPA_boek_p10-11 NOGEPA_boek_p24-25 NOGEPA_boek_p28-29

Cliënt:

NOGEPA

Case:

Het ontwerp van het jubileumboek moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest het in lijn zijn met de eerder ontworpen uitnodiging voor het jubileumcongres waar het boek zou worden weggegeven. Gevraagd was om een gelaagd plaatjesboek. Een soort plakboek en ontdekkingsreis door 'De wereld van olie & gas'.

Idee, tekst en foto's zijn door JBF gemaakt en sluiten natuurlijk mooi aan bij de tevens door JBF gemaakte filmpjes die onder de QR-codes verspreid in het boek zitten. Opvallende ontwerp details zijn een gat in het omslag waarachter een klein boekje in het boek zit met 'weetjes' over de gas- en olie industrie en NOGEPA. In het hart van het boek is een centerfold in gehecht van bijna een meter. Is de centerfold gesloten dan zie je het eindpunt van het boren naar gas, de 'brandende gaspit'. Sla je de centerfold open dan zie je op dezelfde plek als de gascirkel, de draaischijf van de boorput, het beginpunt van het boren naar gas.

Mei 2015 is het boek 'De wereld van olie & gas' aan z'n tweede druk begonnen.

Service:

  • Concept & ontwerp
  • Beeldmanipulatie
  • Pre-press

Samenwerking:

JBF MultiMedia
Drukkerij Tienkamp