de Liefde voor de 3 sinaasappelen Cymbeline Voorziening Frankenstein Voorziening Slik Voorziening Hashiwasam Toen paniek uitbrak Voorziening Roberto en de tovernaald Voorziening Nachtslacht Voorziening Robin Hood en de 7 dwergen Voorziening

Cliënt:

Stichting Noordelijk theater de Voorziening

Case:

In de periode 1980 - 1990 zijn een tiental theater affiches ontworpen voor Noordelijk theater de Voorziening. Dit was in de periode dat ik nog samen met Gerhard Visker het bureau Visker, van der Geest Grafisch vormgevers had. Een mooie tijd waarin wij spraakmakende ontwerpen maakten voor Rijksuniversiteit Groningen (Studium Generale), Centrum Beeldende kunst, dansgezelschap Reflex en de Voorziening. 'The sky was the limit' op ontwerpvlak. Later werden bedrijven als Philips, Kappa, KPN en Wolters Noordhoff van mooie ontwerpen voorzien. Ook hier werden grenzen opgezocht, op zoek naar het onderscheidend vermogen.

Een deel van onze affiches zijn terug te vinden op het geheugenvannederland.nl, My Europeana.eu en het Theater Instituut Nederland. Zo schrijven wij ook geschiedenis en zijn onze ontwerpen vereeuwigd in hun archief.

Samenwerking:

Gerhard Visker
Gebr. Schriemer
Sietse van der Zee
Marcel Leuning
Hermen Grasman
Michiel Uilen
e.a.